Visste du at over 1000 arbeidstakere under 25 år skades på jobb årlig?

Statistikken viser at unge arbeidstakere, og spesielt menn, er særlig utsatte for arbeidsulykker. Ofte skyldes nok skadene manglende erfaring og kunnskap om arbeidsoppgaver, men da er det også ekstra viktig at arbeidsgiver passer på. Siden 2011 har 20 unge mistet livet på jobb – bare én var kvinne. Aller flest alvorlige arbeidsulykker skjer i bygge- og anleggsvirksomhet.

Den vanligste typen av arbeidsulykke blant unge arbeidstakere er fall, som utgjør omtrent hvert femte registrerte uhell. Vanlig er også klem-ulykker, kutt eller at arbeidstaker blir truffet av en gjenstand.

Arbeidstilsynet opplever, ved tilsyn etter alvorlige arbeidsulykker, at så mange som én av fem arbeidsgivere ikke har fulgt de plikter som de har til å gi tilstrekkelig informasjon og opplæring. Med bedre oppfølgning fra arbeidsgivers side, kunne flere ulykker vært unngått.

Du kan lese mer om dette emnet på: http://www.arbeidstilsynet.no/nyhet.html?tid=261312

Dersom du har blitt utsatt for en skade på jobb, ta gjerne kontakt med oss på skjemaet under for en gratis vurdering av din sak.

Kontakt

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.