Endringer i arbeidstidsreglene om arbeid mellom klokken 21 og 23.

ArbeidstidFra 1. juli trer det i kraft nye arbeidstidsregler som skal gi bedre muligheter til fleksible arbeidsdager.

«Jeg tror mange kjenner seg igjen i hva arbeidstidsbestemmelsen handler om, kanskje spesielt foreldre med små barn. Mange har nok behov for å være mer til stede når barna er våkne, og heller ta frem pc-en senere på kvelden», sier sosialminister Anniken Hauglie.

De nye reglene går ut på at det skal være mulig å avtale ordinær arbeidstid mellom klokka 21 og 23, men uten at arbeidstaker skal arbeide mer eller hvile mindre. For å sikre at ordningen ikke blir misbrukt, har lovgiver bestemt følgende forbehold:

  • Det er kun arbeidstaker som kan ta initiativet til arbeidet. Arbeidstaker må selv ønske å arbeide mellom klokken 21.00 og 23.00. Det kreves en skriftlig avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Samtidig må arbeidsgiver være enig i at noe av arbeidet utsettes til kvelden.
  • Arbeid som utføres etter klokken 21, må være innenfor daglig arbeidstid. Arbeid utover avtalt arbeidstid vil fortsatt være overtid. Reglene for hva som regnes som nattarbeid endres ikke.

Lovvedtaket er en oppfølging av Arbeidstidsutvalgets innstilling NOU 2016: 1, Regulering av arbeidstid – vern og fleksibilitet.

Kilde: Regjeringen.no

Ønsker du juridisk bistand i forhold til spørsmål om arbeidstid, ta kontakt med Indem i dag:

Kontakt

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.